Popular Posts

Предоставено от Blogger.

Blogger templates

Сватбена подготовка


След като са попреминали еуфорията и емоциите от предложението за брак, е време да помислите трезво за подготовката за сватбата. По-добре е да не правите всичко наведнъж, а стъпка по стъпка, така няма опасност да объркате или пропуснете нещо. Ние сме подготвили кратък списък с няколко основни момента преди сватбата. Те са само за да се ориентирате, защото всяка сватба е индивидуална и уникална.1.      Определете датата и сватбения бюджет. Ако искате сватба през лятото, трябва да резервирате, сватбен фотограф, DJ и видеооператор 5-6 месеца преди датата на сватбата. Така няма опасност някой да ви изпревари и да ангажира желаните от вас професионалисти. В зимните месеци се правят много по-малко сватби и затова е по-лесно да ги ангажирате дори на по-ниски цени.
2.      Направете груб списък на гостите. По време на подготовката вашият списък ще се променя. Ще включвате и изключвате хора от него. Но за да резервирате ресторант за сватбата трябва да знаете приблизителния брой на гостите.
3.      Изберете и купете венчални халки. След закупуване на пръстените е желателно да ги приберете на сигурно място, така че да не се загубят или да не бъдат откраднати.

4.      Изберете място за сватбата и направете резервация. Ако сте решили тя да бъде през активния сватбен сезон е необходимо да се резервира ресторант няколко месеца преди датата на сватбата.
5.      Запазете си час в обредния дом. Сега е моментът да решите дали ще е класически или изнесен граждански ритуал. Изнесените ритуали се провеждат в градината на ресторанта, където ще е сватбеното тържество. Тяхното предимство е, че ви спестяват време и разкарване.
6.      Не всички двойки сключват църковен брак, но ако сте решили да го направите, трябва да запазите час в желаната от вас църква. Добре е да изберете църква, която е близо до ресторанта. Друго което е важно, църквата да е добре осветена и с климатик. Така ще се получат по-добри снимки и видео, и няма да се потите в жегата по време на половинчасовия ритуал.
7.      Идва ред за избор и покупка на сватбена рокля и аксесоари за булката, както и костюм и аксесоари за младоженеца. Ако имате намерение да свалите няколко килограма преди сватбата, изчакайте с покупката на роклята за да не се налага да я стеснявате. Същото важи за младоженеца и неговия костюм.
8.      Изпращане на сватбени покани: дали ще ги изпратите по  пощата, ще ги връчите лично, ще отправите видеопокана или просто ще се обадите по телефона за да поканите вашите гости, направете го най-малко месец преди, така че да имат достатъчно време да се подготвят и да потвърдят присъствието или отсъствието си.
9.      Направете среща със сватбена агенция, флористи, аранжори и декоратори. Уточнете всички подробности за това как искате да изглежда сватбената украса. Определете с какви живи цветя ще бъде цветната аранжировка. В какъв цвят ще бъде украсата и т.н.

10.    Изберете и наемете сватбен фотограф и видеооператор. Уговорете си  среща, за да обсъдете вашите желания, и представи за сватбата. Добре е да подпишете договор с тях.
11.    Трябва да определите къде ще отседнат гостите след сватбата. Почти винаги има хора които не са от града, а сватбите приключват късно и не е удачно да ги карате да пътуват.
12.    Изберете си песен за първия брачен танц. Със сигурност си имате песен, която да ви навява много спомени и означава много за вас. Определете цялостно музиката за сватбата.
13.    Наемане на музиканти или сватбен DJ и водеща. Имайте предвид, че те са хората, които ще направят купона и ще забавляват гостите. И най-добрият клубен DJ няма да се справи така добре, както хора които имат опит с много и различни сватби.
14.    Обсъдете с цветар булчинския букет. Имайте предвид, че за да останат цветята свежи по-дълго време, към букета се вгражда съд с вода. Това прави букета доста тежък, а той ще е с вас през цялото време.
15.    Изберете си фризьор и гримьор. Добре е да си направите поне по един пробен грим и прическа, за да не се налага да експериментирате в деня на сватбата. Това само би ви причинило стрес и отнело от ценното ви време в този ден. 

16.    Изберете си сладкарница за  сватбената торта. При резервацията на ресторанта  проверете, дали те ще могат да ви предложат тази услуга.
17.    Пригответе картички с имената на гостите и с номерата на масите. Направете списък с разположението на гостите в ресторанта, по маси. Трябва да определите човек, който да настанява гостите по местата им.
18.     Определете дрескода за специалните гости (кумове, шафери и шаферки). Съобщете им за това по-рано, за да могат да се подготвят.
19.    Направете сценарий на сватбата с точни часове и места на събитията и го раздайте на сватбения фотограф, видеооератора и другите участници. Така те ще знаят къде какво предстои.
20.     Направете списък с телефоните на всички служебни лица и го дайте на съхранение на някой от шаферите. Така при нужда винаги ще имате връзка с тях.

< >

Няма коментари:

Публикуване на коментар